Notícies
Publicat el 26 de novembre de 202126.11.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Tret de sortida a la creació del Consell d'Infància
Presentació Consell d'Infància

Aquest diumenge 28 de novembre es donarà el tret de sortida per a la creació del Consell d'Infància Municipal d'Alella. Coincidint amb l'acte de commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, que se celebra el 20 de novembre, s'ha convocat una trobada entre infants d'Alella i representants dels consells d'infància d'altres municipis del Maresme  per conèixer de primera mà les seves experiències i funcions com consellers i conselleres. 

La trobada es farà a partir de les 12 hores a la Plaça de l'Ajuntament. S'iniciarà amb un parlament de l'Alcalde, Marc Almendro, sobre els drets dels infants i el compromís municipal d'escoltar-los i tenir-los en compte en la millora del municipi a través de la creació del Consell d'Infància. Seguidament els consellers i conselleres del Consell d'Infants de Vilassar de Mar i del Consell d'Infants i Adolescents de Montgat explicaran les motivacions i la valoració de les seves experiències.

L'acte acabarà amb la presentació del calendari de presentació de candidatures, elecció i constitució del Consell d'Infància Municipal i amb la recollida dels desitjos dels nens i nenes, recollits a través d'unes butlletes que s'han repartit entre els alumnes de 5è i 6è de primària. Les butlletes també es podran emplenar en el mateix acte.

Aquest nou òrgan de participació, que es preveu que pugui constituir-se el primer trimestre de 2022, permetrà que els nens i les nenes d'Alella, d'entre 10 i 13 anys (de 5è i 6è de primària), col·laborin activament en la millora del poble, aportant idees, opinions i propostes. El contingut i el reglament de funcionament d'aquest òrgan es farà a partir de les aportacions dels alumnes de 5è i 6è de primària que viuen o estudien a Alella. Prèviament es faran diferents sessions de treball amb per donar a conèixer les funcions d'aquest consell, conèixer altres experiències similars i reflexionar sobre la importància de la participació. 

Butlleta consell d'infància

Butlleta consell d'infància

Fitxer: Butlleta_Consell_Infancia_28NOV.1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 232.23 kB

Pujar al principi de la pàgina