Notícies
Publicat el 19 de novembre de 202119.11.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Es reprenen els cafès temàtics per a famílies de 0 a 3 anys als Pinyons
Els Pinyons

La Llar d'infants municipal Els Pinyons va iniciar l'11 de novembre les sessions dels cafès temàtics adreçats a totes les famílies d'Alella amb infants de 0 a 3 anys que vulguin compartir un espai de trobada amb altres famílies i experiències i coneixements referents a aquesta franja d'edat tant important per al desenvolupament de les persones. 

Es tracta d'un espai de trobada conduit per la psicopedagoga municipal que es desenvolupa cada mes a la mateixa Llar d'Infants Municipal, els divendres de 14 a 15h  

L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia enviant un email a serveipsicopedagogia@gmail.com. L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat.

A la primera sessió es 

 Properes sessions:

L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat.

Les sessions són presencials a la LLIM PINYONS de 15 a 16h. Per a confirmar assistència cal enviar un mail a la psicopedagoga municipal Sara Agell a serveipsicopedagogia@gmail.com.

Gener - 19/01/24 – El vincle segur L'aferrament segur és un lligam emocional saludable entre els pares i els fills que proporciona seguretat i confiança al nen. Es caracteritza per la proximitat, la comunicació afectuosa i la capacitat d'explorar el món de manera segura. Fomentar l'aferrament segur és essencial per al desenvolupament emocional i social saludable dels nens. en aquesta xerrada coneixerem els tipus d'aferrament, els beneficis d'un vincle segur i com aconseguir-lo. 

Març - 1/03/24 – Rebequeries: educar amb límits i amor Parlarem sobre les rebequeries i sobre com acompanyar-les de manera respectuosa en allò que necessita el nostre fill/a en aquesta etapa evolutiva. Incidirem sobre l'emoció de la ràbia, una emoció potent que sovint ens genera molts dubtes sobre cóm actuar. En aquesta xerrada reflexionarem sobre els límits i les diferents maneres d'acompanyar la ràbia infantil de manera respectuosa. Alhora, parlarem de la necessitat d'acompanyar-nos a nosaltres mateixos davant les rebequeries dels nostres fills/es.

Abril - 12/04/24 - L'educació emocional per a famílies La família és el primer contacte de socialització dels infants, i per tant, és un referent molt important per ajudar a desenvolupar les competències emocionals en els nostres fills/es. En aquesta xerrada coneixerem els aspectes fonamentals de l'educació emocional i parlarem sobre cóm facilitar el desenvolupament emocional sa dels nostres fills i filles. Aprofundirem sobre les emocions bàsiques i com acompanyar-les des de ben petits/es. 

Maig - 24/05/24 - Adéu bolquer! Sovint la retirada del bolquer ens genera molts dubtes i molta incertesa davant com serà la resposta del nostre fill/a quan iniciem la retirada del bolquer. Serà un procés llarg? Li resulta fàcil? Ho farem bé com a p/mares? Per tot això, comentarem com acompanyar al teu fill/a en el seu procés de control d'esfínters i cóm fer una retirada del bolquer de forma sana i feliç. Per últim, comentarem diferents contes que ens ajudaran a acompanyar la retirada del bolquer de manera divertida i respectuosa.

Pujar al principi de la pàgina