Notícies
Publicat el 20 d'octubre de 202120.10.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Ja es pot participar a la gimcana del 0,7%
Mapa ubicació

La Gimcana del 0,7% que des de fa any acompanya a la Festa de la Cooperació Internacional, es podrà realitzar durant més dies i de forma telemàtica.  Per participar cal consultar el Mapa de la Cooperació Internacional per conèixer els set projectes de desenvolupament que rebran enguany suport de l'Ajuntament d'Alella a partir del 0,7% dels ingressos municipals. Amb aquesta informació ja es disposa de les eines per poder participar en la Gimcana contestant les qüestions que es plantegen en aquest FORMULARI sobre els diferents projectes subvencionats.

Totes les persones que participin en la Gimcana del 0,7% entraran en el sorteig d'un lot de productes de comerç just que es farà el diumenge 24 d'octubre a les 13.30h a la Plaça de l'Ajuntament, al final de la Festa de la Cooperació. La celebració és un espai de trobada en què es podran conèixer de primera mà els set projectes de desenvolupament que rebran enguany el suport dels alellencs i alellenques. A la festa també es podrà participar "In situ" en la Gimcana del 0,7% i gaudir de la performance In itinere (El viatge), d'Stefano D'Argenio.

La Festa de la Cooperació s'emmarca dins de les 14es Jornades de Cooperació Internacional Mirades al Món, dedicada a les desigualtats de la sanitat entre el Nord i el Sud, un desequilibri que la pandèmia ha accentuat.  El subministrament de vacunes, les mesures higièniques i preventives, l'atenció a pacients, els materials sanitaris, les proves d'antígens o els ajuts a les persones damnificades es concentren sobretot en els països del nord global, però no s'han estès als països empobrits on la major part de la població no té encara accés a les vacunes. 

Aquesta cruenta i injusta situació és un dels temes que es tractaran a les 14es Jornades de Cooperació Internacional Mirades al Món. Es farà a través d'una taula rodona programada per al 25 d'octubre a les 19h en la qual participaran el doctor Jordi Gómez, del Departament d'Infectologia de la Unitat de Salut Internacional Drassanes, i Ángel Huélamo, director de Farmacèutics sense Fronteres. Aquesta activitat és oberta a tothom, però cal fer inscripció prèvia emplenant aquest FORMULARI

Les Jornades s'acomiaden el 27 d'octubre amb la projecció de la pel·lícula The constant gardener. Les Jornades estan organitzades per la Comissió de Cooperació Internacional.

Més informació a www.alella.cat/miradesalmon

ELS PROJECTES DE COOPERACIÓ SUBVENCIONATS L'ANY 2021

L'Ajuntament destina enguany 40.975€ a finançar set projectes de cooperació al desenvolupament que es duen a terme a Gàmbia, Guatemala, Mèxic, Camerun, Bolívia, Nicaragua i Algèria. Els ajuts procedeixen del 0,7% del pressupost d'ingressos ordinaris destinats a cooperació internacional.

TEIXINT XARXES PER AL CANVI: PREVENCIÓ I ATENCIÓ DE LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA I ELS MATRIMONIS INFANTILS A GÀMBIA

Fundació Wassu-UAB.

Import: 6.370,98 €

Descripció del projecte: El projecte pretén contribuir a la prevenció de la mutilació genital femenina i els matrimonis infantils tant a Gàmbia com a Catalunya i millorar l'atenció de les seves conseqüències, partint de la formació a tots els agents de salut del territori i incidint especialment en les famílies gambianes.

 

CONSTRUCCIÓ D'UNA ESCOLA D'EDUCACIÓ ESPECIAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT A AGUACATÁN, GUATEMALA

GERDD, Gestora de Recursos pel Desenvolupament del Discapacitat.

Import: 6.000€

Descripció del projecte: El projecte pretén construir una escola adaptada per a persones amb diversitat funcional.

 

MANTENIMENT DEL LABORATORI I DE LA PRODUCCIÓ LOCAL DE MEDICAMENTS ESSENCIALS ALS CAMPAMENTS DE REFUGIATS SAHRAUÍS A TINDOUF

Medicus _Mundi Mediterrània.

Import: 6.000€

Descripció del projecte: El projecte pretén enfortir el funcionament del laboratori de producció de medicaments que funciona des de fa 22 anys. 

 

ATENCIÓ A LA SALUT MENTAL I A LES GREUS PROBLEMÀTIQUES PSICOSOCIALS DERIVADES DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I LES DROGODEPENDÈNCIES AL MUNICIPI DE PUERTO CABEZAS, NICARAGUA

COMUNITAT TERAPÈUTICA DEL MARESME, Serveis Salut Mental, SCCL.

Import: 6.000€

Descripció del projecte: El projecte té per objectiu enfortir l'atenció a persones que pateixen trastorns relacionats amb la salut sexual, des d'una visió integral i comunitària.

 

JOVES DE MUSA CONTRIBUINT AL BENESTAR DE LES SEVES COMUNITAS I GENERANT UN PROJECTE D'AUTONOMIA ECONÒMICA, MÈXIC

FUNDACIÓ GRUP TERCER MÓN – MATARÓ.

Import: 6.000€

Descripció del projecte: Aquest projecte busca contribuir a millorar la situació social i econòmica dels joves de la zona de Chiapas amb una perspectiva global que va des del foment de les iniciatives econòmiques a la formació en promotors de salut.

 

SUPORT A LES COOPERATIVES RURALS DE DONES CAMERUNESES: PER LA IGUALTAT DE GÈNERE. CAMERUN

AGERMANAMENT SENSE FRONTERES

Import: 6.000€

Descripció del projecte: El projecte pretén enfortir les cooperatives rurals de dones que es dediquen principalment al conreu de la mandioca, per autoabastir-se i vendre'n l'excedent amb el valor afegit de manufacturar-lo per ampliar el mercat i els ingressos.

 

PROGRAMA DE FORMACIÓ PISCICULTURA I DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE I ECONÒMIC PER A JOVES A SAN IGNACIO DE MOXOS, BOLÍVIA

CEAM - CENTRE D'ESTUDIS AMAZÒNICS

Import: 4.604,02€

Descripció del projecte: El projecte té per objectiu retornar a formes sostenibles i tradicionals de subsistència.

Pujar al principi de la pàgina