Publicat el 28 de setembre de 202128.09.2021
Cartell acte Dia Internacional del Dol Perinatal

Alella commemorarà enguany, per primera vegada, el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional, una cita que té lloc el 15 d'octubre amb la qual es vol  recordar les criatures que han mort abans del seu naixement o en el moment de néixer i donar suport a les famílies que han patit aquesta pèrdua.

La Regidoria d'Equitat ha programat dues activitats al voltant d'aquesta commemoració.

  • El dimecres 13 d'octubre a les 19h a l'Espai d'Arts Escèniques.

Tertúlia- col·loqui: "Dol perinatal: La criatura que mor abans de néixer" . El dimecres 13 d'octubre a les 19h a l'Espai d'Arts Escèniques. A càrrec de Maria Teresa Pi-sunyer, doctora en psicologia i experta en dol perinatal i gestacional. Com es pot assumir la mort quan s'espera la vida? Pi-sunyer ens parlarà de les particularitats d'aquest procés de dol quan es perd una criatura durant l'embaràs o en néixer. Tot i ser relativament comú, encara constitueix un tabú a la nostra societat i moltes famílies ho han de viure en silenci. Poder parlar-ne en veu alta és el primer pas per poder donar-hi visibilitat. Per assistir a l'acte, que es obert a tothom, cal fer inscripció prèvia en aquest FORMULARI

  • El dissabte 16 d'octubre a les 12h al cementiri municipal. 

Acte institucional de commemoració Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional amb la inauguració d'una escultura obra de l'alellenca Fili Plaza, que s'ha instal·lat al cementiri municipal,  i amb acompanyament musical i de dansa del ballarí alellenc Albert Bassas. L'acte és obert a tothom. 

D'altra banda, el Ple de l'Ajuntament celebrat el 30 de setembre va aprovar una declaració institucional de suport i reconeixement a les famílies que pateixen el dol perinatal, gestacional i neonatal. La declaració va ser aprovada amb el suport de tots els grups municipals.