Notícies
Publicat el 8 de juny de 202108.06.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El 15 de juny es farà el segon sorteig de premis del Mou-te pel zero
Guanyadors primer sorteig 15 d'abril

El 15 de juny és la data prevista per al segon sorteig de premis de la campanya Mou-te pel Zero que promou l'Ajuntament per reduir els residus i potenciar l'activitat comercial. En el primer sorteig, realitzat el 15 d'abril, es van atorgar diversos premis a les 9 persones guanyadores: entrades de cine i teatre, vals de descompte a comerços locals, copes de vi i ampolles reutilitzables (a la foto algunes de les persones premiades). 

Aquest projecte es va posar en marxa el 15 de març a Alella, el Masnou i Teià, com una iniciativa pionera a Catalunya que té per objectiu promocionar la reducció de la generació de residus i impulsar el comerç local. Es basa en una combinació d'experiències de joc (gamificació) en format digital i no digital, a través de les quals es pretén aconseguir que la ciutadania, els establiments i les empreses incorporin noves pràctiques de consum sostenible, promovent l'economia circular i el consum local i avançant cap a una societat de residu zero. La idea és que aquestes accions es vagin incorporant com a hàbits quotidians amb l'objectiu final que Alella redueixi la seva petjada de carboni. 


Els premis per participar-hi poden ser productes que ajuden a la reducció de residus o recompenses com ara entrades i descomptes en activitats culturals i lúdiques que s'organitzin a Alella, i que són sortejats de manera bimensual entre les persones participants.  

Els alellencs i alellenques que assoleixin 10 reptes diferents de la campanya podran obtenir una reducció del 10% de la taxa de residus. 


Hi ha dues formes per participar-hi.

D'una banda, a través d'una app que es pot descarregar al web Mou-te pel Zero. L'App està disponible per a iphone i per a android.
De l'altra, mitjançant un fullet que es pot aconseguir als comerços alellencs que hi col·laboren. Si s'opta per aquesta segona via, el venedor o venedora segellarà el fulletó per cada repte aconseguit. Després només cal dipositar els fulletons a l'Oficina de Turisme per poder participar en el següent sorteig. 

A cada usuari o usuària se li proposarà un itinerari de reptes adient al seu perfil, de manera que el joc fa que progressi de nivell a mesura que els superi. Aquest mètode combina l'aprenentatge lúdic amb l'assumpció d'hàbits respectuosos amb el medi ambient i beneficiosos amb el teixit comercial local.

Per participar-hi, només cal entrar al web  https://moutepelzero.cat/alella/ o agafar un fullet de la campanya i començar a jugar. Els reptes s'agrupen en tres nivells: inicial (5 punts); intermedi (10 punts); i avançat (15 punts). Per exemple, n'hi ha que proposen la compra de productes a granel en lloc dels que es comercialitzen envasats en recipients de plàstic. D'altres, la reparació d'aparells o peces de roba. També n'hi ha que estan pensats per a la promoció d'hàbits saludables i per a la reducció de gasos d'efecte hivernacle, com desplaçar-se a peu o en bicicleta. O per a la millora directa del medi ambient, com la neteja d'espais públics que es va fer el passat 8 de maig en què es van recollir 210 kg de residus a la zona del Bosquet i a Nova Alella. Està previst programar una nova jornada de neteja a la tardor. 

Neteja espais públics 8 de maig Neteja espais públics 8 de maig

La lluita contra el canvi climàtic és, per tant, un dels objectius transversals de la campanya que presenten conjuntament els ajuntaments d'Alella, el Masnou i Teià,  al qual s'hi sumen d'altres, com incidir sobre la generació de residus, impulsar el comerç local, augmentar-ne la fidelització de la clientela o promocionar l'estalvi econòmic.

Pujar al principi de la pàgina