Notícies
Publicat el 14 d'abril de 202114.04.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Partits i entitats participen a l'ofrena floral d'homenatge a la República
Ofrena floral homenatge a la república

L'Ajuntament d'Alella, els grups municipals ERC+SxA, JxCAT, Alternativa per Alella-CUP, Alella Primer-PSC i les entitats Òmnium Cultural, Assemblea Nacional de Catalunya, Casal d'Alella i Associació Dones Solidàries d'Alella han participat aquest dimecres, 14 d'abril, a l'acte d'homenatge al 90 aniversari de la proclamació de la Segona República. L'acte ha tingut lloc a la plaça d'Antoni Pujadas, sota la placa que recorda l'alcalde d'Alella en 1938, Antoni Pujadas i Nirell, afusellat al Camp de la Bota l'any 1939 i que és també un homenatge als represaliats per la dictadura franquista.

En el seu discurs, l'Alcalde d'Alella, Marc Almendro ha recordat un fragment del discurs pronunciat pel president Francesc Macià fa 90 anys en l'acte de proclamació de la República catalana i ha volgut retre homenatge a totes les persones que al llarg d'aquests 90 anys han cregut, han treballat i han defensat la república. "El camí està sent més complex del que es podia imaginar -ha dit l'alcalde- però cal recordar que són els que millor ho hem tingut al llarg de la història i ara més mai ho tenim ben a prop". L'Alcalde ha destacat que l'acte és també un homenatge als valors republicans: "Creiem en una república feminista, social i integradora, construïda sobre la base de l'educació, de la cultura i de la salut, i sota el paraigua d'un estat del benestar que garanteixi una vida digna a totes les persones sense mirar com són, d'on venen i que pensen". Almendro ha acabat el seu discurs assegurant que "ens refermem en la justícia de la nostra causa i ens conjurem per seguir endavant fins a la victòria final".

A més de l'Alcalde, a l'acte han participat altres càrrecs electes dels grups municipals d'ERC+SxA, Gent d'Alella, JxCAT, Alternativa per Alella-CUP i Alella Primer-PSC, a part de representants d'aquestes formacions i membre de les diferents entitats. L'ofrena ha acabat amb el cant dels Segadors.

Veure el vídeo de l'acte

×  
Ofrena floral d'homenatge a la República Ofrena floral d'homenatge a la República


 

Pujar al principi de la pàgina