Escrit Alternativa per Alella-CUP març de 2021. La cultura no s´atura
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
 • A Alternativa per Alella pensem que les alellenques hem de poder decidir el model de poble que volem de manera consensuada mitjançant el debat. Creiem que s'han de tenir en compte totes les opinions i fer participar el màxim de persones en totes les decisions que afecten el present i el futur del poble.

  Entenem perfectament que aquest any ha estat el més complicat de la història recent i que la pandèmia ha aturat moltes iniciatives i n'ha posat en guaret moltes altres. Per això valorem la feina que fa el Govern local i provem de ser constructives i de col·laborar en tot allò que puguem ajudar.

  El 26 de gener va finalitzar el procés participatiu per redactar el reglament de l'Espai d'Arts Escèniques a través del web de l'Ajuntament. Ens va semblar que la consulta era poc més que una enquesta tipus test, i vam decidir presentar una instància amb un seguit de propostes, ja que no trobàvem la forma de plasmar les nostres idees en aquell formulari.

  Dies més tard vam mantenir una reunió amb l'alcalde, la regidora de Cultura i la tècnica responsable de l'equipament, en què Sílvia Siles i Mark Ullod van exposar-los els nostres plantejaments: necessitat de redactar un Pla Integral de Cultura; introducció de tarifació social, taquilla inversa, abonaments de temporada i passis juvenils a preus reduïts; cessió gratuïta de la sala polivalent i la sala Kerfaou, en determinats supòsits; reserva d'un percentatge de la graella per a l'estrena de produccions locals; ampliació de les residències artístiques a totes les disciplines, i exhibició de cinema únicament en català o en versió original subtitulada.

  Més enllà de dir-nos que eren projectes molt interessants i que el Govern ja els havia pensat –però que la Covid els havia aturat–, no hi va haver debat efectiu. Simplement se'ns va agrair la feina feta i avall que fa baixada!

  La prova és que una setmana després el Govern va anunciar els preus públics dels bucs d'assaig sense tenir en compte la nostra demanda d'establir un lloguer simbòlic per fer ús d'un recurs infrautilitzat.

  Esperem, com a mínim, que el Govern sigui coherent i incrementi substancialment l'oferta de cine en català, després que el ple de febrer va aprovar per majoria una moció d'Alternativa per Alella per fer efectives les reivindicacions de la plataforma ciutadana Tornada3XL per a la recuperació d'un canal televisiu multiplataforma amb sèries, programes i música en català adreçat a l'audiència juvenil. Ens hi va la llengua!

Pujar al principi de la pàgina