X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 4 de setembre de 202004.09.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La jornada de donació de sang de dissabte a Can Lleonart, més crucial que mai per la manca de reserves
Banc de sang

En el marc de la campanya #etsIMPRESCINDIBLE es durà a terme el dissabte dia 5 a Can Lleonart, entre les 10 i les 14 hores, una jornada de donació de sang. Tot i que estava vinculada en principi a la celebració de la Festa de la Verema, que com bé sabeu ha estat cancel·lada, la donació es manté i es fa una crida a la ciutadania a participar-hi atesa la necessitat peremptòria d'obtenció de sang que tenen ara mateix els hospitals.  

En els darrers dos mesos s'han disparat les intervencions quirúrgiques i de les patologies relacionades amb la sang com són els trasplantaments de moll de l'os. Aquest estiu hi ha més necessitat de sang de l'habitual per recuperar l'activitat assistencial ajornada per la Covid-19. Per això és fa més necessari que mai que augmentin les donacions, que encara no s'han normalitzat.

El Banc de Sang manté la campanya  #etsIMPRESCINDIBLE, per fer més visible la importància del donant de sang i especialment en situacions de crisi com la que hem viscut. La sang té una durada limitada; per això cada dia fan falta entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya.

Pot donar sang qualsevol persona major de 18 anys, que pesi més de 50 quilos i que es trobi bé de salut. En cas d'haver patit la Covid-19 cal esperar un mes per poder donar.

Es recomana apuntar-se al web www.donarsang.gencat.cat/gencat i reservar hora.

Pujar al principi de la pàgina