Notícies
Publicat el 26 de juny de 202026.06.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament reclama al Govern central els pagaments dels ERTO pendents
ERTO

En el ple del dijous dia 25 l'Ajuntament va aprovar una moció en relació als impagaments dels ERTO o altres prestacions a les persones que s'han vist afectades per aquestes mesures a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

Al nostre municipi fins a 91 empreses han obert expedients d'ERTO que afecten un total de 368 persones, a les quals caldria sumar aquelles que no tenen el seu centre de treball a Alella. Molts d'aquests treballadors i treballadores no han tingut cap ingrés en els últims dos mesos, la qual cosa els ha dut a protagonitzar una concentració de protesta a la plaça de l'Ajuntament.    

Les regidories de Promoció Econòmica i Serveis a les Persones s'han mantingut en contacte amb el col·lectiu de persones afectades des del primer moment i han activitat una línia d'accés ràpid per tal que puguin acollir-se als ajuts econòmics a què tinguin dret.

El Consistori dona suport a les reivindicacions d'aquest col·lectiu i ha remès una carta a la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, exigint-li que es posin els recursos necessaris per fer efectius tots els pagaments i que es doni compliment al compromís que les entitats financeres avançarien els diners per fer front a aquests pagaments.

En la moció aprovada al Ple amb els vots favorables dels grups municipals d'Esquerra Republicana+Sumem per Alella i Alternativa per Alella-CUP es recull l'exigència adreçada al Govern central, que es trasllada també al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i als diferents grups del Parlament de Catalunya.

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina