Portada|Cultura i Festes|Regidoria de Cultura|Memòria col·lectiva de la Covid-19
 
Versió per imprimir
Memòria col·lectiva de la Covid-19
logo

Des de l'Ajuntament s'inicia una campanya de crida a tota la ciutadania per tal de recollir material documental que ajudi a construir la memòria col·lectiva a partir de les experiències que els alellencs i alellenques estan vivint al voltant de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. El Consistori se suma així a la iniciativa impulsada des del Departament de Cultura de la Generalitat i l'Associació d'Arxivers de Catalunya #ArxivemlaCOVID19.

La intenció és recollir el testimoni, escrit i parlat, de les emocions i sensacions viscudes davant d'aquesta pandèmia i que en un futur puguin explicar aquest moment excepcional. El confinament, la quarentena, la pèrdua d'éssers estimats, la solidaritat, l'angoixa per la situació econòmica, la buidor de places, carrers i espais públics, la cancel·lació de la nostra vida social i fins i tot familiar, la visió que poden tenir els nostres nens i nenes, el que ens ha ajudat a passar els mesos de confinament, etc. Tot allò que ja forma part de la història present del nostre poble.

En aquest gran recull també hi haurà la mirada del mateix Ajuntament a través de tot el que s'ha publicat des del primer dia en aquesta pàgina web oficial al 'Diari del coronavirus'.

Aquesta recopilació documental que es vol fer amb la col·laboració de la ciutadania contribuirà a deixar constància de la memòria històrica alellenca d'aquest període de temps que ens toca viure, i que romangui per a les generacions futures per tal que puguin ser conscients del moment viscut en la història del municipi. Les alellenques i els alellencs som història d'Alella.

Quin material podeu fer arribar?

Documents digitals i analògics, amb imatges, fotografies, vídeos, relats personals, contes, diaris de confinament, reflexions escrites, enregistraments sonors, videoblogs, dibuixos, etc.

Com ho heu d'enviar?

A través del formulari de cessió de material.

Els dispositius des d'on feu les fotos i els vídeos generen de forma automàtica informació (metadades) sobre l'hora, el dia i el format en què s'han creat. Garantiu que aquesta informació es troba en els fitxers que envieu. Serviran per contextualitzar millor la documentació i no difondre en el futur informació de poca qualitat o incerta.

Poseu aquestes quatre dades bàsiques en allò que envieu:

Autoria: nom de la persona física o jurídica productora del material.
Ubicació: carrer, barri, zona aproximada d'elaboració del material.
Títol: acció que es recull, redactada de la forma més breu possible.
Accés a la difusió: indiqueu que cediu lliurement el dret de reproduir i consultar el material.

Amb l'enviament documental haureu d'emplenar un formulari de cessió de material per tal que pugui ser gaudit i reutilitzat de manera lliure per qualsevol persona usuària que hi pugui tenir interès ara i en el futur.

Si els arxius pesen més de 20MG, haureu d'utilitzar el servei gratuït d'enviament per Va.cat o Wetransfer.com (amb l'adreça de referència alellacultura@gmail.com).

Si és material analògic, el podreu lliurar quan s'aixequi el confinament. Més endavant s'indicarà el lloc i l'horari.

Qui hi pot participar?

Hi pot participar tota la ciutadania alellenca i les persones que per diverses raons passen el confinament a Alella.

La campanya no finalitzarà amb l'acabament del confinament, sinó que quedarà oberta fins a la data de tancament que es determini en comunicacions posteriors.

Pujar al principi de la pàgina