X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 19 de maig de 202019.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'alcalde anuncia que la crisi sanitària obligarà a congelar el projecte de la nova biblioteca i arxiu municipal

En un videomissatge adreçat a la ciutadania l'alcalde Marc Almendro ha explicat que en la reunió de govern de dilluns dia 18 al vespre es va decidir congelar el projecte de construcció de la nova biblioteca i arxiu municipal a la fàbrica de pintures. Aquesta proposta, que es recollia en el programa electoral d'ERC-SxA, suposava la principal inversió prevista pel consistori de cara al mandat que es va iniciar ara fa gairebé un any. Arran de les conseqüències econòmiques causades per la pandèmia i en previsió de les que es produiran al llarg dels propers mesos, el govern municipal ha considerat que no era oportú afrontar la realització d'un projecte que podia suposar un cost d'entre 4 i 5 milions d'euros.

Segons l'alcalde, "l'ajuntament d'Alella es troba en unes condicions econòmiques òptimes, amb un baix nivell d'endeutament que voreja el 20 per cent, fruit de la molt bona gestió pressupostària dels governs municipals els últims anys". Per Almendro, "precisament aquesta bona gestió ens imposa, per responsabilitat, la decisió de congelar el projecte almenys fins al 2022".

En el videomissatge, l'alcalde també informa els alellencs i alellenques de la congelació d'un altre projecte, el de la connexió per a vianants del barri de Can Comulada. L'obra preveia fer practicable la vorera de Boronat de Comalada entre el carrer Cep i la riera Coma Fosca i estava pressupostada en 260.000 euros. Però la previsió de minva d'ingressos per efecte de la pandèmia ha fet també aconsellable la paralització del projecte, la realització del qual queda posposada pel cap baix fins a final d'any.

En un altre ordre de coses, Almendro va anunciar que s'estan engegant dos projectes de caire cultural que rebran el suport del nostre consistori. D'una banda, de la mà de la Biblioteca Municipal i de Can Manyé, es durà a terme una recollida de materials per preservar el que haurà significat aquesta crisi sanitària per a la ciutadania d'Alella. En els propers dies ampliarem la informació pel que fa a aquest exercici de memòria col·lectiva que ha impulsat l'Associació d'Arxivers de Catalunya.

L'altre projecte consisteix en un acte de record i homenatge a les víctimes de la Covid-19 i els seus familiars que ha estat encarregat a l'Espai d'Arts Escèniques i que es preveu que pugui ser seguit en streaming per tota la població.      

×  
Tercer comunicat de l'alcalde (19 de maig) Tercer comunicat de l'alcalde (19 de maig)
Pujar al principi de la pàgina