Notícies
Publicat el 17 de maig de 202017.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella commemora el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia
Igualtat LGTBI

Des que el 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, cada 17 de maig es celebra el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia. La data, que enguany es commemora aquest diumenge, serveix per denunciar la discriminació que pateixen les persones homosexuals, bisexuals, transsexuals i intersexuals arreu del món i per fer avançar els seus drets universals en tots els àmbits. 

Per lluitar contra aquesta discriminació, l'Ajuntament d'Alella s'ha volgut afegir aquest any a la celebració del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia a través d'una campanya organitzada per la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya. El Govern recorda que a Catalunya hi ha una llei que obliga a garantir els drets del col·lectiu LGTBI i que totes les Instituciones catalanes treballen perquè així sigui, no només cada 17 de maig, sinó sempre, com explica en aquesta declaració institucional

Aquest any la celebració del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia ha coincidit en el temps amb una situació excepcional: el confinament per la Covid-19. Per això, el govern català també ha volgut donar suport a la campanya ‘L'LGBTIfòbia, ni a casa, ni al carrer!'. La campanya, impulsada pel Consell Nacional LGBTI, té com a objectiu  defensar els drets del col·lectiu tots els dies de l'any i, en especial, durant la pandèmia, tal i com es fa saber en aquest vídeo.  

Si a Alella detecteu cap agressió envers el col·lectiu LGTBI, podeu denunciar-ho contactant amb Serveis a les Persones a través del número de telèfon 935406307. Per la seva banda, el Consell Comarcal del Maresme ofereix el SAI LGBTI, un servei d'informació, assessorament, sensibilització i atenció integral destinat al col·lectiu LGTBI, on s'inclouen totes les persones amb diversitat de sexe i de gènere. En aquest cas, podeu contactar-hi a través del número de telèfon 667182781.  

Pujar al principi de la pàgina