Publicat el 13 de desembre de 201913.12.2019
Bus

El Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat aquest dijous, 12 de desembre, la nova proposta de títols i tarifes de transport públic per al proper 2020. La nova política tarifària, com ja es va avançar fa uns dies, afavorirà les persones usuàries més recurrents, amb una baixada de preu molt important, de l'ordre del 25%, en els abonaments de transport, i perjudicaran aquells usuaris/es que els agafen de forma puntual amb un augment dels títols que es fan servir de manera esporàdica.

Els nous títols i preus aprovats incorporen reajustament respectes a les tarifes anunciades la setmana passada. Es podran adquirir a partir de l'1 de gener en els punt de venda habitual.

A partir de l'1 de gener, els usuaris habituals podran adquirir:

 • La nova T-Usual,  una nova targeta unipersonal amb viatges il·limitats durant 30 dies. El seu preu serà un 25% inferior que el valor actual de la T-mes: la targeta d'una zona tindrà un cost de 40 euros. Substituirà la T-Mes, la T-Trimestre, la T50/30 i la T70/30.
 • La nova T-Casual, una nova targeta unipersonal amb 10 viatges.Substitueix l'actual T-10 (que podrà utilitzarse fins al 29 de febrer) i el preu passa de 10,20 a 11,35 euros la targeta d'una zona. 
 • La nova T-Familiar, una nova targeta multipersonal amb 8 viatges en 30 dies consecutius des de la seva primera validació. Tindrà un preu de 10 euros per una zona tarifaria i entrarà en vigor l'1 de març (coincidint amb la desaparició de la T-10). No es requerirà acreditació per poder adquirir-se. 
 • La T-Jove, una targeta per a menors de 25 anys que permet fer viatges il·limitats durant 90 dies consecutius. Es redueixen els preus un 25%, passant de 105 a 80 euros per a una zona, a partir de l'1 de gener.
 • La T-16, una targeta unipersonal per a infants i joves de fins a 16 anys que permet desplaçaments il·limitats sense cost dins de la zona tarifaria en la que resideix el nen o la nena. Aquesta targeta serà totalment gratuïta: a partir de l'1 de gener les persones que la sol·licitin no hauran de pagar els 35 euros que s'havien d'abonar coma cost d'emissió i només caldrà abonar-los en cas que s'hagi de fer un duplicat per pèrdua.
 • La T-Grup T-grup, és una targeta multipersonal que, amb el mateix cost unitari que la T-casual, permetrà fer 70 viatges en 30 dies (79,45 euros per a una zona). És un títol pensat per a l'ús ocasional del transport públic per part de grups, com ara escolars, esportius o d'altres. En ser multipersonal, es pot validar tantes vegades com les
  persones usuàries vulguin en un mateix trajecte, fins al màxim de 70.
 • La T-Dia, targeta unipersonal amb viatges  il·limitats durant 24 hores. S'incrementa el preu de 8,60 a 10,50 per als desplaçaments d'una zona.  
 • La T-Usual, targeta unipersonal per a persones en situació d'atur que acreditint un seguit de requesits es manté a 9,95 euros i es vàlida per a utilitzar-la fins a les sis zones. 
 • La T-Verda, targeta unipersonal, gratuïta i viatges il·limitats durant tres anys per a persones que donat de baixa un vehicle privat contaminant i hagin renunciat a comprar-ne cap altre en tres anys. 
 • S'eliminen els títols T-10,  T-trimestre, T-50/30 i T-70/30. En el cas de la T-10 es podrà seguir utilitzant de forma multipersonal fins al 29 de febrer i els altres podran utilitzar-se fins que s'esgoti la seva validessa. 
Títols i tarifes de transport
FONT: Autoritat del Transport Metropolità.