Escrit AP-PSC juliol de 2019. Per a ERC tot, per a l´oposició res
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • Al primer Ple ordinari, que es va fer el 27 de juny, la majoria absoluta d'ERC ens va passar per sobre com una piconadora sense mostrar la més mínima vergonya. Quan els cinc grups municipals que formem l'oposició analitzem, debatim i acordem una proposta conjunta alternativa respecte a la qüestió de l'assignació econòmica anual per als grups municipals, allò que esperàvem del Govern municipal d'ERC es diu GENEROSITAT, però el que vam rebre, després d'una setmana sencera de negociació, va ser INTRANSIGÈNCIA. 

    ERC va anunciar-nos que volia mantenir els mateixos imports econòmics del mandat anterior (taula mandat 2015-2019) i nosaltres vam reclamar una pujada anual de 400€ per a cada grup municipal (taula proposta grups oposició). 

    ERC no va acceptar la nostra proposta. Però ens va fer arribar noves propostes seves, que malauradament no es basaven en un tracte just amb els grups de l'oposició. 

    Finalment, per dignitat, vam decidir patir la proposta inicial d'ERC. 

    Us mostrem les taules esmentades, perquè valoreu vosaltres mateixos si els grups municipals de l'oposició estàvem demanant quelcom desorbitat o sense cap mena de sentit. Per altra banda, el nou alcalde manté el sou de l'alcalde sortint, 45.000€ anuals, i tres regidors del Govern tindran dedicació parcial amb una retribució de 33.000€ anuals (els regidors de 2015-2019 cobraven 30.000€). 

    També s'han pujat els imports de les sessions de Ple de 276€ a 300€ per a cada regidor/a, de les sessions de la Junta de Govern Local de 138€ a 150€ per a cada regidor/a i de les sessions de les Comissions Informatives i especials de 69€ a 100€ per a cada regidor/a.

    En resum, ERC ha pujat tots els imports que els beneficia amb ells i ha congelat els diners dels grups municipals amb el clar objectiu de mantenir el seu model de distribució econòmica desigual, insolidari i tributari per continuar debilitant econòmicament als grups de l'oposició. 

    Un xic maquiavèl·lic tot plegat, no us sembla? 

Pujar al principi de la pàgina