Filtrar esdeveniments
Pla d'actuació municipal 2019-2023
Publicat el 25 de novembre de 201925.11.2019
Versió per imprimir
5.2. Promocionarem la cultura tradicional i popular en la programació municipal.
 • Assoliment: 100%Grau d'assoliment
 • 2019: 
  En execució
 • 2020: 
  En execució
 • 2021: 
  En execució
 • Accions 2021

  L'Espai d'Art i Creació Can Manyé, durant els mesos de setembre-octubre, segueix apostant per exposicions que tracten el paisatge i l'entorn proper, en relació amb la Festa de la Verema.

  Can Lleonart desenvolupa les seves tasques amb la mirada al desenvolupament de la cultura tradicional i popular des de dos eixos: la col·laboració amb entitats que tenen aquest fi i la programació de cursos, tallers i activitats relacionades amb aquesta acció.

  La Biblioteca Ferrer i Guàrdia continua treballant en la programació de la cultura popular i tradicional amb el format completament tradicional com és l'Hora del conte, presencial o virtual, i es complementa amb propostes com Laboratoris de lectura. La celebració d'una efemèride sovint és un motiu per vincular-ho amb la proposta a programar: contes populars, llegendes, personatges/figures rellevants, etc. Planificació destinada a públic infantil com també a joves i adults.                                                                                                                                                     
  L'Espai d'Arts Escèniques dedica un part de la seva programació a propostes de cultura tradicional i popular, el suport a Pastorets, el concert de sardanes, espectacles que reivindiquen la cultura local com Peix o sabates noves o la participació de Timbalers d'Alella a espectacles com Possê.

 • 2022: 
  En execució
 • Accions 2022

  Des de Can Manyé, programació en relació amb la llengua i literatura catalanes, així com una exposició vinculada a la Verema. Aquest any, amb l'exposició "Pedra, paper, territori", una proposta participativa dirigida per l'artista Sara Milian que va involucrar de manera transversal alellencs i alellenques entorn de temàtiques com la gestió del territori i la sostenibilitat. Gestió i lliurament dels Premis Literaris Alella 2022 amb un recital-homenatge a Maria Oleart per les XXV edicions del guardó. Espais de Poesia, entre moltes altres activitats, va programar "El Price dels poetes" sobre el Primer Festival Popular de Poesia Catalana. També cal sumar altres iniciatives com, per exemple, la col·laboració amb Òmnium Cultural en les sessions dedicades a Jacint Verdaguer.

  Des de Can Lleonart s'han programat els següents cursos:
  - Ball d'Envellat i Festa Major
  - Conjunt de Gralles

  També ha sigut espai de les següents exposicions:
  - Un país a la copa
  - Alella vam votar i vam guanyar

  Finalment, l'equipament ha cedit els seus espais a entitats que fomenten la cultura catala con: Òmnium Cultural, ANC, entre d'altres; per les seves reunions i esdeveniments.  

  Des de la biblioteca Ferrer i Guàrdia a l'hora de la programació ha tingut  molt present la tradició de l'escolta de les paraules i el viatge de viure emocions, com ha estat en  el cas dels espectacles familiars El viatge de l'elefanta Sara - sessió realitzada a l'Espai d'Arts Escèniques-, Contes dins un cistells i Contes que bufa el vent, totes tres sessions ha comptat amb la presència de la música. Per conèixer el territori i entorn natural s'ha dut a terme sortides a punts concrets dins del Parc de la Serralada  Litoral per a conèixer els nostres ocells i les aus rapinyaires, tots ells ben necessaris i d'aquesta manera conscienciar sobre la importància de la seva protecció.
  La literatura s'ha viscut des del cicle Llibres amb veu pròpia,, una  programació totalment d'autors locals per a donar visibilitat a la tradició de l'escriptura.                                                             

  L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella presta especial atenció a aquelles propostes que promouen la cultura tradicional i popular, en concret ha inclós a la programació espectacles que fusionen la dansa tradicional vasca amb el hip hop a Topa de Brodas Bros i dona impuls i suport als Pastorets, entre altres propostes locals que inclouen la participació d'entitats de cultura tradicional alellenca i activitats relacionades amb la Verema.

 • 2023: 
  Realitzat
 • Accions 2023
  La cultura tradicional i popular és promociona tant als programes festius com a la programació dels diferents equipaments culturals.
Pujar al principi de la pàgina