Notícies
Publicat el 8 de febrer de 201908.02.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Bonificacions a l'IBI per l'ús de sistemes d'aprofitament de l'energia solar
plaques solars

Els immobles que hagin instal·lat sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol a partir de l'1 de gener de 2019, sense tenir l'obligació legal de fer-ho, podran beneficiar-se d'una bonificació del 50% de la quota íntegra de l'IBI. La bonificació s'aplicarà a l'exercici fiscal següent al de la presentació de la sol·licitud i per un període de dos anys.

Aquesta és una de les modificacions de l'Impost de Béns Immobles aprovades per unanimitat al Ple del 31 de gener. L'altra és un recàrrec del 50% de la quota líquida de l'impost als immobles d'ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent i acomplexin les condicions que s'estableixen pel marc legal vigent. 

Les dues modificacions aprovades provisionalment estaven recollides a les al·legacions presentades per AA-CUP a les ordenances fiscals, que van ser rebutjades al Ple de desembre per no demorar l'aprovació definitiva, però amb el compromís del govern d'incorporar-les al Ple de gener.

Les modificacions van ser aprovades provisionalment i hauran de superar el procés d'informació pública, de 30 dies hàbils a partir de la seva publicació, abans de que entrin en vigor.  Xerrada del Col·lectiu Solar 

El Col·lectiu Solar, —una associació lliure de propietaris d'habitatges creada amb l'objectiu de comprar col·lectivament instal·lacions solars per tal d'abaratir entre un 30 i un 40% el cost— ha programat una xerrada a Alella per explicar com funciona aquesta iniciativa i les avantatges que poden tenir els privats que vulguin aprofitar l'energia solar. La xerrada informativa serà divendres 22 de febrer a les 19h a les Antigues Escoles Fabra. 

Pujar al principi de la pàgina